Er is geen vast tarief voor het berekenen van een dak- of gevelreiniging. We hebben een basis maar houden rekening met verschillende factoren zoals: aantal m2, vervuilingsgraad, hellingsgraad, soort dakbedekking/oppervlak, eventuele aanwezigheid van (korst)mossen, toegankelijkheid enz.

Let bij het nemen van een beslissing goed op, de goedkoopste is erg vaak niet de beste oplossing!

Softwash is vaak niet de goedkoopste oplossing maar we bieden wel ten alle tijden het hoogste niveau van service, kwaliteit, betrouwbaarheid en zijn voorzien van de nodige vakkennis, opleidingen en verzekeringen.  We zijn pas tevreden als ook de klant tevreden is.

U kan ons steeds contacteren voor een vrijblijvende offerte en/of meer informatie.

Ja, dat is mogelijk.  We begrijpen dat het soms onnodig is om een volledig oppervlak te laten reinigen. Bv. enkel de voorzijde van een dak om de meerwaarde bij een verkoop te verhogen.  Maar we raden wel aan om dit te vermijden indien mogelijk.  De vervuiling en bacteriën die aanwezig zijn op het niet behandelde deel zullen ervoor zorgen dat het gedeelte dat wel behandeld is sneller opnieuw vuil zal worden.

Ja, die zijn er in 2 situaties:

  • Voor immo-kantoren kunnen wij kortingen aanbieden op reinigingen en behandelingen die dienen te gebeuren voor de verkoop van een huis, om ervoor te zorgen dat de woning een betere uitstraling en zo ook een hogere meerwaarde heeft.
  • Bij projecten waar meerdere woningen (buren, woningen in eenzelfde straat,…) samen intekenen voor een softwashbehandeling.

Ja, dat zijn we.  We volgden de nodige opleidingen en legden de bijhorende examens af om ervoor te zorgen dat we gecertificeerde en geautoriseerde softwashers zijn.  We staan ook in nauw contact met Softwash Systems USA om zo steeds up2date te blijven op vlak van nieuwe ontwikkelingen, aanpassingen enz.  We hebben ook de nodige opleidingen gevolgd voor het gebruik van hoogtewerkers en valmateriaal indien van toepassing.  Uiteraard hebben we ook de nodige verzekeringen afgesloten.

Nee, we kunnen nog veel meer dan dat!  De lijst met mogelijkheden is echt immens, zowel B2C als B2B, van daken tot gevels, van opritten tot terrassen, damwandplaten, beton, hout, zandsteen, speeltuinen, luifels, overkappingen en ga zo maar door.  Zowat alle buitenoppervlakken kunnen gereinigd en behandeld worden met softwash.  We voeren ook steeds een test uit bij delicatere oppervlakken om de zekerheid te garanderen dat het reinigen en behandelen probleemloos mogelijk is.

95% van de tijd is het NIET nodig om het dak te betreden en kunnen we het gehele oppervlak behandelen vanop de grond met behulp van onze ladders, telescopische stelen en héél sporadisch een hoogtewerker.

Door onze intense opleiding weten we precies hoe we de planten en delicate materialen rondom uw eigendom moeten beschermen voor, tijdens en na de behandeling.  Na een softwashbehandeling zorgen we ervoor dat alle omliggende planten besproeid worden met een neutraliserend product en daarbij meteen voorzien worden van de nodige voedingsstoffen.

 

We maken bij de softwashreiniging ook enkel gebruik van 100% biologisch afbreekbare producten.

Er hoeft niet perse iemand thuis te zijn tijdens de werken.  Wel dient er water- en stroomtoevoer voorzien te worden en moet de eigenaar gedurende de werken wel telefonisch bereikbaar zijn. 

Bij softwashreiniging gebruiken we 3-5 bar, dit kan vergeleken worden met de kracht waarmee het water uit de tuinslang komt.  Het is de gebruikte oplossing die ervoor zorgt dat het oppervlak zo efficiënt gereinigd wordt en niet de kracht van het water.  Dit zorgt ervoor dat softwash ook kan worden ingezet op delicatere oppervlakken die met hogedrukreiniging zouden worden beschadigd. Onze producten gaan de oorzaak van de vervuiling aanpakken waardoor het resultaat langer blijft in tegenstelling tot hogedruk.

 Ja, zonder twijfel! Bacteriën, algen en (korst)mossen kunnen dakschade en lekkages veroorzaken.  De vervuiling verzwakt het oppervlak, veroorzaakt verkleuring, barsten enz. en kan op termijn behoorlijke kosten met zich meebrengen als het dak hersteld en/of vernieuwd dient te worden.

Jammer genoeg kunnen we daar geen sluitend antwoord op geven. Dit is erg afhankelijk van verschillende factoren zoals het klimaat, weersomstandigheden, locatie (veel groen, verkeer…).  Er is altijd een mogelijkheid om een onderhoudsbeurt in te plannen waarbij de kostprijs uiteraard een heel stuk lager ligt. Andere mogelijkheid om het oppervlak langer schoon te houden is hydrofuge, ook hiervoor kan u bij ons terecht. .Contacteer ons vrijblijvend voor meer info.